fbpx
Menu
Takaisin Show tanssi - Tanssikoulu DCA Espoo ja Helsinki

SHOW

Showtanssi on tanssilaji, jossa yhdistyvät eri tanssilajien tekniikat. Showtanssi hyödyntää muun muassa klassisen baletin, jazz- ja nykytanssin sekä katutanssilajien tekniikoita hyödykseen – laji vaatiikin siis tanssijalta monipuolista kehollista osaamista. Showtanssi on esitettäväksi tarkoitettu tanssilaji, ja hyödyntää usein näyttäviä elementtejä, kuten suuria hyppyjä tai korkeita jalkoja koreografioissaan.

Koreografioissa tutkitaan usein jotakin tiettyä teemaa liikkeellisesti ja ilmaisullisesti. Showtanssin koreografiat ovatkin kokonaisuuksia, johon yhdistyvät tanssin ja esiintymisen lisäksi visuaalisesti teokseen sopiva maailma, kuten puvut tai rekvisiitta.

Tunti koostuu lämmittely-, venyttely- ja lihaskunto-osuuksista ja lattian poikki liikkuvista harjoitteista sekä varsinaisesta tanssisarjasta. Harjoitteilla kehitetään tanssissa hyödynnettäviä perustaitoja ja -tekniikkaa.

Alkeistunneilla harjoitellaan showtanssin perusliikkeitä ikäkaudelle sopivalla tasolla.
Keskitason ja edistyneiden tunneilla perustekniikkaharjoitteet ja tanssisarjat ovat vaativampia, kun oppilaiden tanssilliset taidot kehittyvät tasolta toiselle edetessä.


Tunnille tarvitset vaatteet, joissa on hyvä liikkua ja paljaat jalat. Opettaja voi myös tarvittaessa pyytää oppilaita pitämään sukat/tossut jalassa. Pitkät hiukset tulee olla tunnilla kiinni.