fbpx
Menu
Takaisin Dance pojat - Tanssikoulu DCA

DANCE POJAT

Dance pojat -tuntien tavoitteena on tarjota pojille mahdollisuus matalalla kynnyksellä aloittaa tanssiharrastus taiteen perusopetuksen parissa. Tavoitteena on siirtyä sekaryhmiin harrastuksen edetessä.

DANCE POJAT yli 8 vuotiaat

Dance pojat tunti on energinen tanssitunti, josta saa kokemuksia tanssin laajasta kirjosta. Dance pojat- tunneilla tehdään musiikkiliikuntaharjoitteita ja opetellaan ryhmässä toimimista ja toisten huomioonottamista. Tunneilla harjoitellaan akrobaattisia perustaitoja sekä liikemuistia kehittäviä lyhyitä tanssisarjoja ikäkaudelle sopivalla tavalla. Pojille suunnatuilla tunneilla huomioidaan vertaiskokemuksen tärkeys tanssiharjoittelussa. Tanssitunnit sisältävät mm. tanssitekniikkaa, luovia harjoitteita, perusliikuntataitojen harjoittelua ja akrobatiaa. Poikien tunnit kehittävät koordinaatiota, ketteryyttä ja nopeutta, unohtamatta ilmaisua ja tanssitaitoja. Poikien tunnit toimivat mainiona ponnistuslautana tanssiopintojen jatkamiselle tanssikoulun muilla tanssitunneilla.

DANCE POJAT 4-5v /5-6v

Dance poikien 4-5v./5-6v tunneilta ei energiaa ja vauhtia puutu ja pojat voivat aloittaa tanssiharrastuksen matalalla kynnyksellä. Tunnilla harjoitellaan ikäkaudelle sopivalla tavalla leikinomaisesti perusliikuntataitoja, ryhmässä toimimista sekä omaan kehoon, liikkeeseen, rytmiin ja musiikkiin tutustumista. Tuntien aiheet ovat vauhdikkaita, jännittäviä ja innostavia. Opettajan suunnittelemat pienet tanssit ja ohjatut luovat harjoitteet ovat osa tuntien rakennetta. Tanssituntien aiheet ja mielikuvat ovat pienten oppilaiden maailmoista ja vaihtuvat lapsille sopivin aikavälein. Tunneilla käytetään myös välineitä harjoitusten tueksi (liukumäet, kiipeilytelineet, tasapainopuomit, vanteet, hernepussit, pallot ym.).

Tavoitteena on herättää iloa ja innostusta tanssiin, kehittää lapsen luovuutta ja kehontuntemusta sekä luoda valmiuksia tanssiharrastuksen jatkumolle. Opetus tukee perusliikuntataitojen, sosiaalisten taitojen sekä itseluottamuksen kehittymistä. Tanssinopetus on elämyksellistä ja kokemuksellista ja opetus tapahtuu turvallisessa oppimisympäristössä. Tavoitteena on siirtyä sekaryhmiin harrastuksen edetessä. Varhaisiän tanssiopinnoissa (1,5-7v.) ei ole tasoryhmiä, tunneille ilmoittaudutaan ikäryhmän mukaan. Lukujärjestyksestä tunnit löytyvät Dance pojat ryhmittelyn alta. Vaatetuksena tunnilla T-paita +shortsit/verkkarihousut ja paljaat varpaat.

DANCE POJAT 6-7V. (Valmentavat opinnot)

Dance pojat 6-7 -tunneilla pojat voivat aloittaa tanssiharrastuksen matalalla kynnyksellä. Tunneilla ollaan ilman vanhempia. Tunnit ovat energisiä ja vauhdikkaita ja tavoitteena on herättää iloa ja innostusta tanssiharrastusta kohtaan. Tanssimisen lisäksi tunneilla opetellaan ryhmässä toimimista ja toisten huomioonottamista. Tunneilla harjoitellaan akrobaattisia perustaitoja sekä tanssitekniikan perusjuttuja. Tunneilla käytetään myös välineitä harjoitusten tueksi. Tanssisarjat ovat olennainen osa tanssituntia freestylaamista unohtamatta. Varhaisiän tanssiopinnoissa (1,5-7v.) ei ole tasoryhmiä, tunneille ilmoittaudutaan ikäryhmän mukaan. Lukujärjestyksestä tunnit löytyvät Dance pojat ryhmittelyn alta. Vaatetuksena tunnilla T-paita +shortsit/verkkarihousut ja paljaat varpaat.