fbpx
Menu
Takaisin

Sara-Sofia Sarkkinen-Rintala (SARK)

Sara-Sofia on vuonna 2015 valmistunut showtanssinopettaja (OAMK).

Sara-Sofia on kotoisin Kokkolasta, jossa tanssiura alkoi ala-asteikäisenä tanssillisen voimistelun parissa. Myöhemmin tanssi-innostus kasvoi merkittävästi ja hankkiakseen vahvan peruspohjan tanssille Sara-Sofia aloitti baletin, jota treenasi muutaman vuoden intensiivisesti. Lukioikäisenä motivaatio ja into kasvoivat edelleen, jolloin Sara-Sofia löysi tiensä Ouluun, jossa kulki viikoittain tanssitreeneissä. Silloin syntyi myös ajatus ja haave tanssinopettajan ammatista.

Myöhemmin ammattiopinnoissaan Sara-Sofia on treenannut useita eri tanssilajeja. Monipuolinen tanssilajien osaaminen näkyy myös hänen persoonallisessa tanssityylissään. Päälajeikseen hän kutienkin mieltää show- ja discotanssin.

Sara-Sofialla on kokemusta tanssijana tanssiproduktioista, musiikkivideoista ja tanssikatselmuksista. Sara-Sofia on osallistunut Street-, Disco- ja Performing Arts SM-kilpailuihin sekä MM-kipailuihin. Syksyn 2012 Sara-Sofia vietti vaihto-oppilaana New Yorkissa tanssien Peridance Capezio Centerissä.

Sara-Sofia on toiminut opettajana vuodesta 2013 opettaen kaikenikäisiä tanssijoita aloittelijoista edistyneisiin. Lisäksi hän on koreografioinut useita tanssiteoksia ja kilpailukoreografioita, joilla hänen oppilaansa ovat osallistuneet menestyksekkäästi erilaisiin näytöksiin, katselmuksiin sekä Performing Arts ja Disco SM-kilpailuihin.

Sara-Sofian tanssituntien tärkeimpiä teemoja ovat mm. tanssin perustekniikka, musikaalisuus ja kehon hyvinvointi. Opettajana hän on huumorintajuinen, kannustava ja rento mutta myös tarkka ja vaativa. Tanssitunneilleen Sara-Sofia pyrkii luomaan mahdollisimman avoimen ja motivoivan tunnelman, jossa jokainen oppilas uskaltaa kokeilla, kysyä ja treenata täysillä!