Meeri Lempiäinen (ML)

Meeri Lempiäinen on Teatterikorkeakoulun tanssijan maisteriohjelmasta valmistunut tanssitaiteilija, jolla on runsaasti kokemusta niin jazz-, show- kuin nykytanssin aloilta. Lapsesta saakka tanssi on ollut hänen elämässään keskeisellä sijalla, ja etenkin Tanssivintti muodostui tärkeäksi nuoruuden treenipaikaksi. Monipuolinen esiintyjänkokemus, loputon uteliaisuus tanssin mahdollisuuksiin sekä fokusoiminen liikkeen kuunteluun ovat Meerin ehdottomia vahvuuksia.

 

Kisakokemusta Meerillä on mm. Team F:n alkuvuosilta, jonka lisäksi hän on voittanut showtanssin naissolistien Suomen mestaruuden. Sittemmin Meeri on suuntautunut nykytanssin alalle ja työskennellyt tanssijana ja esiintyjänä lukuisissa taiteellisissa työryhmissä. Vuodesta 2012 hän on kuulunut esimerkiksi nykytanssiryhmä Petri Kekoni Companyn jäsenistöön. Meeri on esiintynyt mm. suomalaisilla ja kansainvälisillä nykytanssifestivaaleilla, teatteri- ja oopperalavoilla, intiimeissä galleriatiloissa, tanssielokuvissa, artistien taustalla ja mainoksissa.
 

Meerin tunneille kannattaa tulla avoimella ja rennolla asenteella. Pyrkimyksenä on nauttia liikkeestä, oppia jatkuvasti uutta sekä heittäytyä uteliain mielin tanssin vietäväksi. Meerille on tärkeää työskentely “sisältä ulospäin” lajista riippumatta, sillä liikkeen sisäsyntyisyyden kautta myös tanssin näkyvä muoto kirkastuu ja muuttuu kokonaisvaltaisemmaksi. Tunneilla liikutaan paljon, tehdään tanssitekniikkaa ja -sarjoja, improvisoidaan ja haastetaan omaa liikkumista kohti tarkempaa ja monisyisempää artikulaatiota.

Opetan seuraavia kursseja

EK Loiste LA 13:45-15:15 Helsinki 2 ML
EK Säihke LA 12:30-13:45 Helsinki 2 ML
<< Takaisin