fbpx
Menu
Takaisin HENKKA1

Henri Sarajärvi (HE)

Henri Sarajärvi on monipuolinen tanssinopettaja, tanssija sekä koreografi joka on opettanut jo yli 20 vuoden ajan tanssia ympäri Suomea. Opetuksessa päälajeina ovat vahvasti jazz- sekä showtanssi jossa mukana modernin ja voguen vaikutteita. Myös heels-sarjat ovat välillä tuntien ohjelmistossa. Opetustyyli on rento mutta vaativa ja tärkeintä tanssitunnilla on onnistumisen kokemukset. Kokonaisvaltainen vartalonkäyttö ja tanssittavan musiikin rytmiikan siirtäminen kehoon on tunneilla avainasemassa.Opiskellut tanssia teatterikorkeakoulun tanssitaiteen linjalla ja pyrkii hakemaan uusia tuulia ja vaikutteita opetukseensa ulkomailta ja erilaisilta kursseilta. 

Hän on toiminut tanssijana monissa eri teattereissa ja produktioissa (mm. Helsingin kaupunginteatteri, Lahden kaupunginteatteri, Svenska teatern, Samppalinnan kesäteatteri, Ooppera). Viimeisimpinä teatteritöinä mainittakoon Helsingin kaupunginteatterin Kinky Boots musikaali ja Divet and the Dreamgirls Suomen kiertue. Molemmissa Henri työskenteli drag-artistin roolissa. Syksyllä 2020 Henrin voi nähdä Tampereen työväenteatterin lavalla Kinky Bootsin remakessa. 

Henri on myös työskennellyt Antti Tuiskun tanssijana ja hänet voikin bongata Antin musiikkivideoilta. Hän on tehnyt yhteistyötä myös monien muiden suomalaisten artistien, kuten Jenni Vartiaisen, Anna Abreun ja Kaija Koon kanssa.Erilaiset TV-työt ovat myös tulleet tutuiksi vuosien varrella; Suomen So you think you can dance -ohjelmassa kilpailijana, Uuden Musiikin Kilpailun tanssiryhmässä tanssijana (Suomen euroviisukarsinnat), Suomen X Factorissa, Putouksessa, Emma-gaalassa ja The voice of Finlandissa. 

Henri on kisannut jo vuosia tanssissa SM-tasolla voittaen reilusti yli kolmekymmentä mitalisijaa omalla tanssillaan sekä koreografioillaan. Viime vuosina keskittynyt pääasiassa koreografin tehtäviin.  Saavuttanut useita mitalisijoja myös MM-tasolla.