fbpx
Menu
Takaisin Ani kärkkärit (istuu)

Anitra Ahtola (ANI)

Toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja perustin tanssikoulu Dance Center Anin elokuussa 1999. Tanssikoulutoiminta alkoi pelkästään lasten ja nuorten tunneilla jonka jälkeen vuonna 2002 opetustarjontamme laajentui myös aikuisiin. Ensimmäinen toimipiste perustettiin Mankkaalle, jossa koulu toimii edelleen ja kuten alussa, Mankkaalla tunnit painottuvat vain ja ainoastaan lapsiin ja nuoriin. Seuraavana vuorossa oli Tapiolan tanssisali ja sielläkin olemme jo vaihtanet tiloja suurempiin. Vuonna 2010 tanssikoulu laajeni Helsinkiin kahdella salilla. Olen nauttinut suuresti elämästä tanssikoulu DCA:n kanssa.

Aloitin itse tanssimisen 4-vuotiaana Margareta von Bahrin balettikoulussa, jossa tanssin 9-vuotiaaksi asti. Tanssijana matkani jatkui Suomen Kansallisoopperan balettikouluun jossa tanssin kahdeksan vuotta tähdäten ammattitanssijan uralle. Koulutukseemme kuului klassisen baletin lisäksi moderni, karakteri ja paf de deux. Huomasin myöhemmin, että haluan tehdä opetustyötä lasten ja nuorten parissa, ja lähdin opiskelemaan liikunnanohjaajaksi. Kesällä 1993 opiskelin tanssia Lontoon Laban Centerissä ja vuonna 1994 opiskelin liikunnanohjaajan peruskoulutuksen. Olen toiminut tanssinopettajana ja liikunnanohjaajana siitä lähtien.

Tanssikoulun kehittämisen lisäksi haluan opettaa ja tanssia lasten ja nuorten kanssa. Opetan viikoittain normaalitunteja sekä koulutan erityiskoulutusluokkiamme. Olen toiminut myös koreografina menestyksekkäästi SM- ja MM -kilpailuissa.

Kehitän itseäni jatkuvasti tanssiopettajana erilaisten kurssien, workshoppien, opintomatkojen sekä yksityistuntien avulla. Panostan myös jatkuvasti koulussa toimivien opettajien koulutukseen sekä tanssikoulun johtamiseen.